Fler aktiviteter

KASAM- en känsla av sammanhang!

Underhåll och Röjningsarbeten

 

Det finns ett aldrig sinande behov av röjning av busk i kringmiljön, ffa runt stängsel och byggnader. Vi använder oss inte av motorsåg eller röjsåg då de kräver körkort.

 

Hagar och stängsel ska ses över och göras om.

 

 

 

 

Byggnader behöver lagas, målas, underhållas.

 

Markytor behöver krattas, skottas, sandas, klippas mm.

 

Båt, kanot och bryggor tillhörande verksamheten ska ses över, tas upp, läggas i och underhållas.

 

Detta är bara ett axplock mer finns att göra, det viktiga är inte vad som görs utan att den som gör det känner lust och mening med arbetet.

Snickeri och hantverk

 

Snickra, snida, måla, sy, sticka, virka, pyssla, fläta...

 

Tycker Du om att arbeta med dina händer kan vi säkert hitta materialet för dej!

Allt från att restaurera, till verksamheten tillhörande byggnader, till att göra smörknivar, fläta tagelarmband, göra smycken och prydnader, måla och använda i verksamheten eller sälja och överskottet går tillbaka till verksamheten.

 

Det finns stort utrymme för egna idéer men också mallar för att lättare komma igång.

 

Material som trä, tagel, betong, ull, färg, decoupage mm finns.

Djur

 

Tycker Du om hundar?

 

 

Vi har Mellanpudeln Sune som är med varje dag på allt vi gör. Han är en pigg och glad unghund som älskar skogspromenader, bus på stranden, lek och vila och mys!

Några deltagare har också med sina hundar och vissa dagar är det upp till 7 hundar här.

 

Hunddagis:

Vi insåg att vi har en hel del kompetens kring hund och att vi var några som tyckte det vore roligt att starta ett Hunddagis. Vi kommer att inom kort börja med hundpassning det är när man utan av Jordbruksverket utsedd utbildning får passa max 4 hundar mot betalning. Finns ett intresse för att få en dagisplats åt sin hund kommer vi att utbilda oss till Hunddagisföretsåndare och kan då ta emot betydligt fler hundar enligt gällande lagstiftningar.

 

Tycker Du om hästar?

Våra två hästar ställer upp på det mesta. De är lugna och stadiga utan att vara tråkiga. Sköta om dem, rida eller göra följsamhetsövningar med dem är tanken i första hand. Ridning kan innebära att man sitter på hästen och någon leder från marken eller att man om man har lite mer vana rider själv.

 

Gillar du "smådjur"?

Då finns både kaniner och marsvin som behöver pälsvård, få klorna klippta, burar rengjorda, mat och vatten. Några tycker det är trevligt med koppelpromenad och ställer gärna upp på en hinderbana eller en mysig stund i någons knä.

 

Övriga djur:

Vår get Agne älskar att vara med på allt! Han provar gärna "agility"/ hinderhoppning, går på promenad eller andra trevligheter.

 

Våra vänner minigrisarna Adam och Eva blir också gärna ompysslade och behöver mycket kärlek i form av kli på ryggen eller huvud och hals.

 

 

Copyright © All Rights Reserved