Hönsen

Dvärg kochin

Letar du efter en lugn, tystlåten, vacker, ruvvillig och lätt- tämjd höna som är mkt duktig på att ta hand om sina kycklingar - då är Dvärg kochin hönan för dej! En bra förstahöna som klara sig bra på egen hand och är tålig, lättfödd och har sina naturliga egenskaper kvar. Finns i alla tänkbara färger och har fjädrar ända ner på benen.

Dals dvärg pärlhöna

Lika liten som vacker!

Denna lilla höna fanns på gårdarna förr som barnhöna eller för att visa att man hade råd att ha höns för nöjes skull. De dog nästan ut då de var för små att äta, värpte både för små och för få ägg för att vara värda att mata och sköta.

Ett smycke i trädgården!

Värphybrider

Vit och brun Lohmann började vi med. De värper bra men var inte så tåliga och långlivade. De bruna levde ganska exakt ett år och dog sedan eller fick äggledarinflammation och fick avlivas. De vita levde längre men värpförmågan avtar betydligt efter ett år.

Ska du ha höns för att få ägg varje dag året runt och kan erbjuda dem ljus och värme året runt är värphybriderna hönorna för dej! Vill du ha en långlivad kamrat i trädgården som värper vår- höst och klarar sig utan ljus och värme (om ingen extrem vinter) så är värphybriden inte förstahandsvalet.

Copyright © All Rights Reserved