Personalen i Grön Rehab Dalsland AB

Vid förfrågan kan vi erbjuda Grön Rehabilitering och Trädgårdsterapi enligt Alnarpsmodellen genom att kombinera naturens läkande krafter med vetenskaplig och beprövad erfarenhet med vårt kompetenta team. Teamet består av sjuksköterska, arbetsterapeut, kurator, fysioterapeut och trädgårdsmästare. Med Terapiträdgården som bas och djur och natur som komplement erbjuder vi rehabilitering för stressrelaterad ohälsa i första hand men andra grupper är också välkomna! Hör av er för mer information och offert.

Annika med Mellerudskaninen Sonat

Annika

Annika Jonasson: Leg Sjuksköterska med VUB inom operationssjukvård.

 

Fler högskoleutbildningar:

Smärta 5 p

Trädgårdsterapi 15 p

Stress och hälsa 7,5 p

 

Tandvård 2 terminer

 

Diplomerad massör.

Nybörjarkurs i Teckenspråk.

Handledarutbildning Nordens Ark

 

Otaliga hund- och hästkurser.

 

Jag har arbetat ffa inom akutsjukvården på kirurgiska avdelningar både i Sverige och i England men också

inom Palliativ vård. Flest år på operationsavdelning men även inom psykiatrin.

 

Mitt stora intresse har i hela mitt liv varit djur och djuren har alltid haft stor betydelse och fått ta mycket plats. Natur och trädgård har också haft en stor roll i mitt liv. Jag ville tidigt dela med mej av detta till andra men har inte riktigt vetat hur. När jag kom med i Hushållningssällskapets nationella projekt 2012 började en dröm jag haft under väldigt många år kunna ta form och bli till verklighet!

Sedan hösten 2014 driver jag en Grön Arena gård och trivs väldigt bra med det och arbetar ständigt med att utveckla och bredda verksamheten.

Hittills har jag inte fått några förfrågningar som krävt det multimodala teamets kompetens men det finns om frågan skulle dyka upp!

 

 

 

 

 

Lisbeth

Lisbeth Hermansson:

Leg Arbetsterapeut.

Arbetsterapeutprogrammet 180 hp vid Luleå Tekniska Universitet.

 

Sömnad/textil/skinn 2 år,

vävning 1,5 år samt div småkurser, Stenebyskolan.

 

Erfarenhet från b la öppen psykiatrimotagning Dalslands Sjukhus med Neuropsykiatriska utredningar, utredning/bedömning av arbetsförmåga/aktivitetsförmåga samt kognitiva hjälpmedel. Tidigare arbetat med Dagverksamhet inom äldreomsorg.

 

 

Jag har ett stort intresse för hantverk ffa måleri och textil. Natur, djur och trädgård betyder mycket för mej.

Vår underbara katt!

Verksamheten

Hittills har vi arbetetat mest med djuren och dess dagliga skötsel. Årstiden och vädret har fått styra aktiviteterna och vi har fått nöja oss med korta hund- promenader och ridturer då det varit kallt och regningt medan vi kunnat vara ute mer både till fots, på hästrygg och i skog och mark när vädret varit varmare och trevligare.

 

Vi har jobbat hårt på att bli klara med renoveringen av den gamla stugan som vi nu kan ha som samlingsplats och en mysig plats att utföra olika hantverk i.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Växthuset blev klart i mars 2015 och är en del av den Terapiträdgård som bokstavligt talat växer fram dag för dag. Här hoppas vi kunna arbeta med olika målgrupper som stressrelaterad ohälsa, lättare depression och ångest, tidig demens, anhörigvårdare och andra grupper som skulle må bra av den rekreation naturen ger.

 

Vi kan erbjuda sysselsättning inom hantverk och växthus- och frilandsodling.

 

Stresshantering är något jag har har stort intresse för och kunskap om.

Vid förfrågan kan vi erbjuda ett Multimodalt team för stresshantering utifrån Alnarpsmodellen.

 

Vi är:

Ann-Charlotte Hansson Kurator, KBT- terapeut med lång erfarenhet av och utbildning i stresshantering.

 

Fysioterapeut Vallentin Schneider kommer också att medverka för att lära ut övningar som hjälper kroppen att slappna av.

 

Arbetsterapeut Lisbeth Hermansson.

 

Sjuksköterska Annika Jonasson

Utbildning i stresshantering.

 

Landskapsarkitekt Iris Nouwt har ritat och designat trädgården utifrån Annikas önskemål utifrån de kriterier en Terapiträdgård ska uppfylla enligt Alnarpsmetoden.

 

Trädgårdsmästare Ingela Thunberg har bidragit med sitt gedigna kunnande med råd i både växthus- och frilandsodlingen.

 

Copyright © All Rights Reserved